Skip to main content

NOTA SUARA MENGENAI TERMINATED DAN TOUR LETS LEPAK


NOTA SUARA BERKAITAN TERMINATED:

Bismillah..Ingin disini saya tegaskan awal-awal tiada niat untuk menghentam atau hukum siapa salah siapa betul.. Diharapkan dengan penjelasan saya ni, dapat jernihkan keadaan dan persoalan yang bermain di fikiran stokis dan penggemar Sparkling Skincare.
Mulanya saya memang sedikit kecewa dan marah.. Tidak marah pada pengadu atau stokis. Saya sendiri terlebih dulu marah dengan kakitangan Sparkling Skincare Groups. Bagaimana perkara seperti ini boleh timbul? Jika ada aduan, pasti ada sesuatu yang tidak elok atau kepuasan dari pihak kami.. Walaupun saya marah, tapi saya tidaklah ambil tindakan tidak berasas.. Saya akan mula siasat perkara sebenar yang terjadi..
Ini sebenarnya berkisarkan tentang sistem "TERMINATED" yang saya lancarkan.. JIka sebelum ini saya sudah menggunakan pendekatan dengan memaklumkan pada media sosial saya seperti ( facebook, instagram, whatsapp group mahupun personal ) untuk meminta Young Master (stokis) memberi detail berkaitan diri mereka seperti nombor whatsapp, id facebook, instagram, email dan sebagainya untuk saya kemasikini di dalam senarai penjual berdaftar.. Juga termasuk pendaftaran agent kecilan mahupun dropship yang berada dibawah selingan Young Master setiap negeri.
Saya tidak mahu bincangkan apa masalah stokis tersebut.. Kerana saya tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan.. cuma sedikit pesan saya kepada penggemar atau pembeli atau peminat Sparkling Skincare agar tidak berurusan dengan mereka yang tidak berdaftar di Bawah Sparkling Skincare Groups. Segala masalah adalah tanggungjawab anda ( pembeli ) sendiri.
Cara terbaik jika anda rasakan kesangsian si penjual atau stokis mempunyai tidak bersikap profesional dalam melaksanakan urusan mereka, segera batalkan urusan pembelian anda..
Untuk pengetahuan anda semua pembaca, untuk menjadi Young Master ( stokis negeri) Co-Master ( agent di bawah selingan Young Master ) dan Dropshippers di bawah Sparkling Skincare groups bukan mudah..
Ia melibatkan kesungguhan, modal dan juga kesungguhan anda menjadi sebahagian daripada kami.. Sekaligus menjana pendapatan bersama kami.. Mereka yang berhajat perlulah memenuhi pelbagai syarat yang sudah ditetapkan oleh pihak Sparkling Skincare Groups sendiri..
 Alhamdulillah syukur Sparkling Skincare Groups sudah melepasi 7 Tahun berada di pasaran "underground" dengan mempunyai lebih 230 Young Master..Co-Master dan Dropship di bawah beberapa team termasuk dibawah TEAMSUARAXMACAIZU yang dipecahkan kepada 3 group berasingan yang berdaftar dan bertauliah (kerana mereka diajar dengan menjadi seorang penjual ber-educated yang kenal luar dalam Sparkling Skincare).. 
Cuba bayangkan, ada 230 ragam yang saya nak kena jaga dan faham setiap hari dan setiap masa, belum melibatkan ragam pelanggan saya yang sedia ada yang sudag menjadi Regular Customers saya sejak 2011 lagi saya berkecimpung.
Kebiasannnya, untuk memulakan sesuatu yang baru atau anjakan paradigma, pasti akan ada beberapa pihak yang tidak berpuas hati dengan tindakan "TERMINATED" ini terlalu drastik.. Akan ada yang suka dan akan ada yang membenci ( secara totalnya kedua pihak ini seimbang ) tapi jika di fikirkan semula.. Ini perniagaan saya sejak 2011 dan saya tidak pernah memaksa anda untuk menjadi stokis..atau sebahagian daripada Sparkling Skincare Groups..
Apa yang perlu saya buat adalah, memekakkan telinga tapi tidak bermakna saya hanya membuta tuli tanpa ambil pusing/peduli..
Tujuan saya membuat sistem "TERMINATED" ini sudah dibincangkan bersama team Sparkling Skincare Groups, adalah bertujuan menghapuskan penjual yang tidak bertauliah dan tidak bertanggungjawab terhadap pelnaggan mereka seperti contoh: tidak mencadangkan items atau set mana yang sesuai buat pelanggan mereka atau tidak membalas pertanyaan selepas pembelian, yang hanya tahu mengejar keuntungan..
Dalam masa sama menggalakkan kitaran baru iaitu LESS SELLERS MORE BUYERS, dimana saya sendiri akan turun padang menjadi sebahagian Young Master untuk beberapa tapak dalam mengenalkan Sparkling Skincare kepada pengguna baru dengan membuat lawatan percutian di setiap negeri yang berpontensi untuk menggunakan Sparkling Skincare..
Juga dalam masa sama, untuk saya beramah mesra dan mengenali pengikut dan kawan kawan saya di dunia Facebook saya.. Disamping itu saya dapat beramal dengan memberi mereka sedikit info atau pelajaran mengenai PERNIAGAAN mengikut idealistik dan pengalaman saya sendiri.. Bukanlah saya hebat, namun dari situ dapat saya bertukar pendapat dengan mereka untuk idea baru.. 
BERSAMBUNG...

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P