Skip to main content

LETS LEPAK BIZZ TALK


IPOH PERAK..GREAT PEEPS..GREAT SMILE..

"DAH LAMA sebenarnya merancang untuk bercuti
sambil lepak dimana mana negeri yang mempunyai
peminat Sparkling Skincare. Akhirnya, terlaksana juga
untuk ke Ipoh Perak.

Kenapa Ipoh Perak destinasi pertama? sebabnya sudah lama
merancang untuk ke Negeri tersebut, kerana tidak punya
pengalaman bermalam mahupun lepak di Ipoh Perak.
Kebetulan pula sudah lama berjanji di dalam group
whatsapp perak..soooo why not kan?

Tapi sayangnya hanya dapat pergi sebentar. Walaupu begitu,
berpuas hati dengan gaya orang Perak. Mereka semua yang saya
jumpa semalam adelah pertama kali. Tidak pernah berjumpa.
Kami lepak, berborak dan bercerita mengenai pengalaman
bisnes, seperti sudah kenal lama.

Paling tersentuh, mereka boleh guna bahasa kome..ate..
membuatkan saya seperti orang perak juga. Rasa akrab tu lain.
Paling best bila dapat juga sampai ke Cakchibow Cafe.

Siyesly, sangat hargai, siap reserved place
untuk saya lepak dengan kawan2 yang lain. Makanan
takyah cakaplah, BEST! Potion yang banyak..murah..
saya belanja satu table baru RM112.

Wooooo..memang salah kira ke apa cashier kan situ.?
Part paling best, malam tu birthday owner cafe Adriez.
DAPAT makan Kek Coklat lagi..kenyang die xyah cite.
Kek handmade/homemade dari Shah kwn Zuan.

EH! Memang bestlah, x macam lepak
dengan orang propa or jenis menyombong. Semuanya
sangat FUN mcm dah kenal lama lah. Siap offer nak
ajak jalaln2 perak nak tunjuk tempat menarik.

Tapi apakan daya, terpaksa balik awal jam3 pagi kesnya?
LUPA ahad ade C.O.D barang stokis Intan Syafinaz di
putrajaya. Situ rasa terkilan sikit..Huwaaaaaa baru nak
jalan2 cari makan kt lain plak. 

Sebabnya selalu tengok dalam FB
jew tempat mkn menarik hipster2 di Ipoh Perak.
Tapi x dapat terjah abes satu negeri lagi. Insyallah
will repeat soon ke Perak.

Cuma rasa terkilan sikit semalam,
tak dapat nak beri lebih tips kat
Az dan kawannya pasal offline dan online..
But we sempat share story and pengalaman,
hope dari situ kita bleh belajar sama2..

Saya tidak lah power,
tapi bile dah Tour ni, sedikit sebanyak
gaya mereka, budaya mereka cara mereka
sedikit sebanyak membuka mata dan minda
saya mengenai orang di perak.

Apa yang mereka suka mkn?
suka pakai? suka buat? apa yang menarik
mereka boleh bisneskan dan lain2.. benarlah kata orang
jauh kita berjalan, pengalaman pun dapat..saya juga
sekurangnya dapat belajar something
dari mereka juga tentang sesuatu yang saya 
tidak pernah tahu dan tidak pernah pandai.

CANT WAIT, untuk melihat reaksi orang
Penang nanti pada 17-18 disember 2016 ini..
Arghhh! x sabar nak bawak gift..
Hope team perak semalam sukalah gift
yang saya bawa dari opening 
University of Sutan dulu.."

"Ya allah, they r great and sgt nice
i hope mereka juga akan dibalas
budi baik mereka seperti
mana mereka sangat
baik ketika saya
berada di perak semalam.. Gudluck guys"

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P