Skip to main content

SPARKLING SKINCARE EAT BEAUTIFUL - HAPPY SUNDAE


EVERYDAY BEAUTY SUPPLEMENT

hye selamat pagi guys..so ini adalah pembuka tirai
'new post' dari suara haranton, setelah lama dah tak menulis kihkihkih..
hari ni takmo bebel banyak, cuma nak bercerita pasal
"eat beautiful" iaitu supplement keluaran dari
'Sparkling Skincare'


"this is Sparkling Skincare items"
-new image for 2016-
( jika ingin bercerita pasal sparkling skincare, ini adalah skincare
pertama Malaysia yang SEJUK sejak 2011 lagi dan
skincare pertama yang tida mengupaskan serta tidak mempunyai 
items KRIM SIANG )
agak banyak pula jika nak bercerita pasal sparkling kannnn..hehehehe..

"MARI KENALI EAT BEAUTIFUL"

           "EAT BEAUTIFUL @ #EB ini adalah makanan tambahan atau supplement kesihatan dan kecantikan keluaran Sparkling Skincare. Supplement yang menggunakan rona biru laut adalah taruhan foundernya sendiri yang sukakan warna yang lembut sejuk dan mendamaikan,

"APA YANG BESTNYA #EB NI? "

          ia TIDAK SAMA SEKALI menggunakan ekstrak buah strawberry seperti supplement kebanyakkan yang berada di pasaran Malaysia. Menggunakan warna Merah Jambu dan Manis gile..
Produk ini menggunakan 100% ekstrak buah epal hijau yang masam ( secara amnya epal hijau yang masam adalah bagus dalam menaikkan antioksida dalam badan supaya tidak senang burn..gelap dan juga bagus dalam melawan penyakit kulit serta bakteria.

                 Selain itu, EB ini juga bagus dalam MELANCARKAN PERJALANAN DARAH DAN MEMBERSIHKAN DARAH dari dalam yang menyebabkan puncanya jerawat, kudis, ruam, dan pelbagai penyakit kulit lain. Juga bagus bagi mereka yang mempunyai Jerawat teruk, bdan penuh toksin dan Resdung.

                   EB ini tidak mempunyai Kolagen yang boleh menyebabkan kegemukkan. Malah EB ini juga boleh di ambil bagi mereka yang mengandung, susukan bayi. Malah supplement ini TIDAK perlu untuk BERPANTANG seperti kopi, nescafe, air bergas dan sebagainya.

"CARA PENGAMBILAN PULA?"

Perlu ambil:
2SCOOP SELEPAS SARAPAN
2SCOOP SELEPAS MAKAN TENGAHARI
2SCOOP SELEPAS MAKAN MALAM

DAN KENAPA SELEPAS?
kerana selepas kita menikmati
makanan yang pelik2 seperti ayam
sambal belacan, kacang etc..
EB tadi akan membantu mengawal
khasiat makanan yang baik masuk
kesaluran yang betul.

Malah, EB juga boleh dicampur
didalam Minuman anda seperti:

air sejuk 100ml
air masak
air teh o ice
air soya
air epal jus
dan sebagainya..
kecuali air berGAS..

KELEBIHAN LAIN?

  • MENCERAHKAN
  • MEMATIKAN JERAWAT DARI DALAM
  • BOLEH DETOX MENGURUSKAN BADAN
  • BOLEH DIMINUM IBU HAMIL
  • BOLEH DIMINUM IBU MENYUSU
  • BOLEH MERAWAT PENYAKIT KULIT
  • SENANG MEMBUATKAN KITA BANGUN PAGI
  • BOLEH MELEMAHKAN TOKSIN BERLEBIHAN
  • BOLEH MENINGGIKAN ANTIOKSIDA DALAM BADAN
  • BOLEH MERAWAT RESDUNG

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P