Skip to main content

BILA RAMAI BERTANYA RAHSIA SAYA SEBAIK INI..

1:macam-mana nak buat orang semua senyum dekat kita?
2:macam-mana nak attract people untuk percaya kita?
3:macam-mana nak buat orang percaya dan sayang dengan kita?
4:macam-mana nak berjaya dalam hidup dan kekal menarik?
5:macam-mana nak hebat sama seusia dengan saya?

apa yang perlu saya jawab?
setiap seseorang perlu mempunyai keihklasan dalam diri..
ingin kekal menarik dan mahu menarik perhatian ramai..
mudah saja.. jiwa kena ikhlas dan sentiasa senyum..
dalam hati dan fikiran kena buang segala perasaan negatif..
lebih2 lagi kepada orang yang suka menilai orang lain tu
hanya dari luaran..
plz ya.. kalau korang tu bukan hebat mana pun..
tlg jgn menjadikan diri anda tu sebagai juri utk menilai orang lain..
kecantikan setiap orang bukanlah datang dari rupa saja..
setiap insan dijadikan dengan sempurna..
masing-masing mempunyai kecantikan asli (natural beauty)
x kiralah dari muka ke, hidung ke, mata ke, telinga ke,
cara percakapan ke, tingkah laku ke, dan ke ke yang lain..
yang penting kena selalu igt diri kita ni kecil..
kerana masih ada lagi yang besar..
sebab itu saya selalu mengingatkan kawan2 saya..
kita jangan berlagak sombong dan suka menipu atau memfitnah..
kerana kalau kita bijak mana pun..
SPM 15 A ke, pointer 4.0 ke,
tp kalau perangai buruk, Allah s.w.t xkan buka pintu rezeki kita..
mungkin waktu tu kita baru teringat kenapa kita xde rezeki,
kenapa kita xde keje bagus, kenapa selalu ada masalah dgn rezeki,
kerana perbuatan menipu, x ikhlas, memfitnah dan lain2..
sebab itulah Allah s.w.t benci dengan kita..

kadang2 aku pun ada juga ckp dengan kawan2 aku..
aku ni x pandai menasihati sangat..
atau x pandai nak cakap yang baik2..
ilmu agama pun xde la tinggi..
tp aku cakap..
aku selalu ingat kepada Allah s.w.t
dan sentiasa mengucap 2 kalimah syahadah..
itu buat aku berseri :)


so kalau betul korang nak jadi macam aku..
sebelum tidur amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat tiga kali,
al-fatihah sekali,
dan ayat 3 kul sekali..
supaya bila bangun nanti
xdela dalam keadaan orang2 yang sesat..

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."

itu jew..nak buka rahsia lebih2..
susahlah aku lepas ni nak cari makan..
hehe..apa2 pun..
all the best..

Comments

Anonymous said…
hurm...nak ckap ape ek? you're unique...setuju ble eiz ckap...psl SPM beribu A pun kalu perangai burok...tak gune gak...Setuju~ ^_^

saye doakan eiz kaya dan berjaya~ Amin~

-aLia-

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P