Skip to main content

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT EPISOD LAST!


Tengokla..nak amik pic ngan
kete sendiri pun da xde mood!


URGH! Eih! Ahh! Bangon lewat lagi..penat katanya malam itu hehe... yela.. Omuk leh lgi ckp hantu2.. kata hantu tgh tgk aku..then aku pun terpaksa tdo smbil tman die tgk tv channel singapore! Time dile aku da kt bilik pun aku xtaw..dri kt ruang tamu tib2 da kat bilik.. hantu agaknye yang angkat aku..

Pagi jam 12 tu..pagi ke? Tengah hari tu..bangun and mandi-manda jap.. then mekap2 Omuk.. then majok2 jap.. then masuk umah smule.. then kuar smule.. then masuk umah lagi..pergh! penat drama TV1 ni.. then makan tengah hari berlaukkn nasi putih, ikan masak asam pedas (best gilak) padahal aku bedal kuah je.. ngan sayur.. sbeab x reti nk mkn kepala ikan..besar kot ikan-ikannya..


Sebelum balik KL singgah sini jap..
Lepas makan je..trus la kuar jalan2 jap.. then singgah kali terakhir kt Square One lgi skali sbb aku ngade2 kata nak beli file..and buku tulis.. mcm kt KL xde.. bkn xde kt KL.. tp xde time aku nk beli nti.. busy katanya..haha.. then lps tu trus Omuk htr kt stesen bus nak balik KL.. then lps aku da naik bus.. bus pun da gerak.. Omuk wat aku hangin lgi..Bleh?
Princess suh bus tu stop! Aku ckp aku mahu turun n xmo balik KL!!! Geram gilak time tu.. then sms Omuk suh amik.. Omuk da penig2 lalat da.. taw salah die.. then aku lak lgi la naik kepala ngadenya.. buli die cukup2.. then aku plak kesian kt die.. then $%^&** xyah cite la.. skip ok..

Tengokla..dak ngade..majok..
muka tu muncung sial!
Then g la lepak kt TASEK Y yg aku nk sgt2 pegi..akhirnya dpt pegi.. lepak kt situ ade plak bohsia gila mana ntah kacao..then trus blah.. pegi mkn nasi beryani gam..kau ada? Hahaha.. best gak la.. 3 bintang aku kasik (jujur ok)..


Nape pic yang aku
amik lgi cun warnanye?
then jln2 lgi..smpai aku penat + ngantok + jadi subjek utk di ambil gmbar oleh jurufoto bernama Omuk Photographer and Andaman (leh hubungi beliau haha)! Dekat Hutan Lipur Soga Perdana.. Then trus balik.. sebab konon nk tgk monyet kt situ.. tp monyet kt situ pun da balik umah.. xde pun.. huhu.. sblm balik aku brenti kt stesen minyak untuk cuci muka kasi fresh skit.. then lps tu.................tu.......tu....tu...tu! ZzZ (mls da nak taip..sebab huzz ade kt opis ni) haha.. so END la trip aku.
CHAAAYYYUUUNNNKKK ABG!!!

Comments

Anonymous said…
la...nape x ckap awk ney pegi BP? kte duduk kt BP...kalu ckap bole makan2 kat Tasek Y yg awk ambk gmbr majok tuh... chumel...^^

-aLia-
EIZ HARANTON said…
hehe yeke?
ok lps ni i btaw u ok..
tgglkan no fon hehe
Anonymous said…
no fon? hmm...ok2...xD kt ms la~ >.<
Anonymous said…
no fon? hmm...ok2...xD kt ms la~ >.<

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P