Skip to main content

AKHIRNYA DIE PERSUADE SAYE.. PART 1


Cincin Perak di bawa belayar..
Pakai sebentuk jangan disimpan..
Jantung ini bagaikan sedang belayar..
Akan ku jaga dan ku simpan..



Blue & White
my vanilla creamy theme..

ehehehe...(tersenyum sipu2 SIPUT)
malu jew..pipi blushing..
kejang jap pipi time tersenyum..
berguling2 atas katil..
rasa cam nak melayang..hehe..

kelakar plak bila dia call then..
tanya beberapa soklan peribadi..
untuk kepuasan hatinya..

erm..eiz sebenarnye ada sape2 dihati ke?
huhu..ada..jeng3x.. my family.. special one xde..nape?

saje tanye..tapi kamu nmpk mcm notty..
mcm ada ramai je..

erk..jage mulut skit bleh? nmpk notty x semestinye
notty.. jujur saye tiada special one..

ok2..eiz sebenarnye cari org yg mcm mane?
huhu..nak saye jujur ke propa?
jujur la..just nak taw je..
ok2..saye listkan ciri yg saya mahu ok..
1: Dia mesti tinggi dari saya
2: Dia mesti cerah daripada saya..hehe
3: Dia mesti seorang pendengar yg bagus..
sebab saya suka bercerita..
and saya banyak bercakap..
so die kena respon apa saya ckp..
4: Dia mesti tahan ngan pangai saye..
sebab kdg2 saye ni ngade2 lebih..
kuat majok..
5: Die mesti ade perut..huhu
6: Wajah x kisah..tp sedap mata nk pndang..
7: Saya tak suka jika die bndingkn kerja saya
dan kerjanya..
8: Dia mesti tau saya suka
vanilla n tak suka chocolate..
9: Dia mesti taw..saya suka menda sweet things n cute..
10: Dia seorang penasihat yang bagus.. and educated..
saya tak mahu yg x berpelajaran.. ;)

Wooo..macam susah je..
nape suka yang berperut bagai?
so msti u taw..jika berperut.. dia mesti berumur
lbih tggi dri saya.. ;)

Kalau saya tak byk bercakap?
xpe..janji respon apa saya bercerita hehe..
Erm..apa lagi ek?
la..da nk berenti bercakap?
xpe biar saye lak bertanye ok..hahaha..
sanggup kah dgr soklan wartawan URTV?

Hahahaha..
uhuhuhu..dush3x..

Comments

Anonymous said…
yeay! post baru~~~ weee~~da lame tggu... =,=
anyway...ney tipu kn? xD xD
ta bek je dy ingt eiz notty...xD
nape eiz ta balas...Don't judge a book by its cover? ^_^
berperut tuh ape? ta paham la~~~~ ^_^
byk jgk eiz pnye...CIRI2...huhu^^
EIZ HARANTON said…
hehe :P
berperut tu...
hehehe
Anonymous said…
eiz....bg la taw berperut tuh ape? =.= please~~~ please~~~

-aLia-
EIZ HARANTON said…
hehe berperut tu..
maknenye..
sye nk yg ade perut..
xmo la yg kurus keding mcm sye gak hehe
Anonymous said…
owh...yeke? abes kalu dy cume ade six packs je? xD xD
i like ur ciri2 for the person u want... suke...suke... ^_^

-aLia-
EIZ HARANTON said…
hehe..tu sekadar ciri..
eiz prcaya..setiap org inginkn yg trbaik..
then mereka msti ade list ciri2 utk psgn yg die mau..
tp klu x dpt xpela..
tp kurang2nye mesti kena lah salah satu ciri2 yg diberi :)

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P