Skip to main content

AHKHU BUHUKAN DIRINYA..

Khau shuruh ku mashak shedap2
agar ihbu mu shetuju..
ahku punwuwuwu turutwuwu kn saja
ku bergelut dengan shayur, ikan mendanye ku tak taw..
hingga ak ak ak akhirnya ku chapai telfon
huntuk panggil bom….ba..

jahhhngan suruh aku jadi seperti dihiya
aku tak mahu walau ku dah hias..
kahhhlau tak nak usyaaah bilang
kau nak

bihiya ha ku cuba jadi aku
seperti aku
buhhhkanya shusah
untuk mengahaku
ada sebab khau tingggalkan dihiyaaaa…

khau shuruh ku pakai lawa2
agar teman mu shemburu..
akuwuwuwuw tepekkkkkan segahalaaa
ku pekatkan dehengan behedak
lipgeheloosss yang tak serasi dehengan ku
hingga ak ak ak khau temanku ke klenek bahagiaaaa…

ahku bukannya yang terbaik
tapi ku chuuuba khu chuuba
hanya satu yang ku pinta
agar kau chuuuba kau chuuuba

jahhhngan suruh aku jadi seperti dihiya
aku tak mahu walau ku sudah hias..
kahhhlau tak nak usyyah bilang
kau nak

bihiya ku cuba jadi aku
seperti aku
buhhhkanya shusah
untuk mengahaku
ada sebab khau memilih ahku…

Mehngapa khau pilih ahku ahku..
mehngapa khau pilih ahku ahku wuwuwuwu..
ketika hati khau pergi padanyaaa..

Comments

Anonymous said…
ah...sedaynye~~ hmm...ney btul ke tipu ney??? xD

-aLia-

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P