Skip to main content

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT PART 2


Good Morning!

Urgh!!! Bgun tdow..mak aih! Lewatnya bangooooooooooonnnn! Bgun tdow jam 11.. pergh! Apa nak buat..sms k.shana x reply2 lgi..crdit abes..huhu.. then mandi2..trus mkn sbb nk kuar..last2 kuar lewat gak.. sbb ade drama skit time tu haha! Jeng3x..tp smpat lgi la aku karoke ngan ayah omuk.. omuk lak da cabot lari p mane entah..then kami kuar sama..p cari kerepek yang aku ngidam sgt nk makan iaitu kepek tempe..huhu namanye cam klakar..tp rasanye sgt da bomb siot! Best gilak.. then lps tu g la Square One p jln2 jap..cri brg hiasan utk whitney..then p karoke sejam kt situ..rm 8 je karoke situ.. gilak murah huhu..


di Square One

Lps tu..p BPMall jln2 smbil tmn omuk p maxis centre..aku la merayap nk cri headphone sbnrnye..tp x jmpe yg murah..sume mhl siak! Dlm 60 lebeh..pdhal nk gne jap je.. then lps tu mekap whitney jap dlm kete..then trus pecut balik umah..


Whitney yg dihiasi
dengan tema 'Garden Blue+White'
ni x siap lgi.. hehe..

Tpi sblum blik umah tu..smpat lgilah singgap pasar malam..tp odih.. sbb pasar mlm tu da nk tutup.. then dpt beli menda2 biase je..yg da sejuk.. aku beli nasi ayam..and sedikit kudapan yg lain spt roti john..lapar gler time tu.. sume nmpk best.. last2 sume x abes mkn pun.. semut je yg mkn akhirnya..huhu.. then lps mkn.. lyn tv jap.. smpai aku trus tintong and tdow.. ~fiuu..~ zZz.. (-_-)!
tggu part terakhir ok..PART 3~

Comments

Amy Hj Lasem said…
gi bp tak gitau..
lau tak leh kirim kerepek ubi pedas..
mypebret u know..
:p

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P