Skip to main content

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT PART 1


Dua Dunia kita Berbeza

CERITA ni mengisahkan tentang percutian aku ke Batu Pahat, Johor. Jam 2 pagi 28 Mei aritu, aku n omuk (cikgu azarudinamri yg da makin gemok mukanya lalala~) balik ke kg dia di Batu Pahat. Lepas abes je dateline URTV aritu, terus pecut dengan ‘whitney’ (nama kereta ViVA Elite) aku ke sana. Dalam perjalanan lak aku asek tido je. Tak tahan siot. Aircond asek maen2 je kt mata ni..heaven je dibuai angin bayu.., tp aku kadang2 bgun gak. Risau la omuk sorg je drive, kang ngan die2 trtdo x pasal2 nti kang. Then berenti rehat jap kt RnR man entah, mkn tgh pagi huhu..then smbung balik perjalanan.

Meh3..sape nak beli roti buatan aku?

Tepat jam 5 pagi kami sampai kg omuk. Salam ngan mak die, ayah dia then aku maen borak je walauun aku xtaw aku borak ape. Sebab dalam otak fikirkn bantal je..haha..then trus aku switch off..zZz fiuu~.. bagun je pagi jam 10 mcm tu..cian abg sowg drive..hehe..

Jemput Makan sume..

tgk2 omuk pun tdo jgek! Kate nk bgun jam 7 g kedai ayah buat roti canai..then kami bgun..mandi2 jap.. trus g kdai and buat roti canai n makan sndri..sbb time tu kdai da tutup spatutnya..tapi sbb aku nk gak mkn kt kdai, so bukak la smule..ngee~

Happy Gile makan masakan sndri..walaupun

then balik smule kt umah..baring2 jap..pot pet2 jap..trus aku tdo smule smpai x g semayang jumaat.. omuk je pgi..sbb aku da trtdo..(10 minit plz..) lps abes je omuk ngan ayah die smayang jumaat, aku siap2 nk g sukan ape ntah kt kg tu..tgk mak die main sukan..huhu.. dari jam 2.30 smpai jam 4 ke 5 ntah aku blik awal ngan omuk n ain (adik omuk) then siap2 nk kuar ke JB sbb nk jmpe k.shana URTV n kak zeha URTV sbb dorg ade event kt PLAZA ANGSANA..

Me and my Whiteney..

tp kami jumpe kt JUSCO terbesar JB, kt Terberau. Jumpe kt sana, n jln2 jap then trus g kdai mkn kt LC Ayam Penyet.. tp sblm smpai kedai makan tu.. omuknye keje..cermin mata ilang, pergh! Kami dlm kete mcm bersabung nyawa je la..sbb omuk bkn nmpk..grr! then siap silap nk Uturn lgi.. dkat BERIBUs kali kne cobit! Hahaha.. then kami pun sampai kedai mkn tu, mkn la nasi ayam penyet yang pedas..aku mkn tp x mkn smbal die. Pergh! Pedas siot!

Omuk yang hepy je nak drive..

en lps mkn, kami hntr k.shana n k.zeha ke Angsana Plaza tu, then htr smule ke Hotel mereka di Hotel Selsesa. Huhu then trus aku ZzZ kembali sbb time tu da jam 12.30 mlm kot.. kne aircond lgi kot.. then trbgun lgi kot..borak2 jap ngan omuk supaya die pun x trtdo! Tp ain da tdo best jek t blkng huhu..cian die sbb jalan jauh ikut org besar2 jln..hurm masakla..hehe..

Kami hepy je makan2 ayam penyet haha!

Then akhirnya selamat sampai umah semula..then trus basuh muka..tdow and tggu nk bgun esok hari plak.. “abg..esk kite kua BP kn? Shopink2 kan? X jadi siap!”. Haha gudnite sume.. ari 1st ni 3 bintang la aktivitinye.. smbung plak nti part 2 ok.. nite2!

Comments

Amy Hj Lasem said…
nak berkenalan dengan cikgu azarudinamri bleh??
keh3x...

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P