Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

ME AND PRINCESS WHITNEY

Nama: Princess Whitney
Model: ViVA Elite 1.0 ezi
Tarikh Lahir: 25 Mei 2010 (sama bday ngan k.shana)
Warna: Putih Solid
Dimiliki: Princess of Tengku Syafiq
No Pendaftaran: WTX 5098
Pencapaian awal: Sudah ke Batu Pahat
selama 3 jam perjalanan


Princess with his Princess Whitney!

Inilah harta yang paling aku
sayang sekali dalam idup aku..
maksud aku harta lah..
orang yang paling aku
sayang adalah family aku..
hehehe..

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT PART 2

Good Morning!

Urgh!!! Bgun tdow..mak aih! Lewatnya bangooooooooooonnnn! Bgun tdow jam 11.. pergh! Apa nak buat..sms k.shana x reply2 lgi..crdit abes..huhu.. then mandi2..trus mkn sbb nk kuar..last2 kuar lewat gak.. sbb ade drama skit time tu haha! Jeng3x..tp smpat lgi la aku karoke ngan ayah omuk.. omuk lak da cabot lari p mane entah..then kami kuar sama..p cari kerepek yang aku ngidam sgt nk makan iaitu kepek tempe..huhu namanye cam klakar..tp rasanye sgt da bomb siot! Best gilak.. then lps tu g la Square One p jln2 jap..cri brg hiasan utk whitney..then p karoke sejam kt situ..rm 8 je karoke situ.. gilak murah huhu..


di Square One

Lps tu..p BPMall jln2 smbil tmn omuk p maxis centre..aku la merayap nk cri headphone sbnrnye..tp x jmpe yg murah..sume mhl siak! Dlm 60 lebeh..pdhal nk gne jap je.. then lps tu mekap whitney jap dlm kete..then trus pecut balik umah..


Whitney yg dihiasi
dengan tema 'GardenBlue+White'
ni x siap lgi.. hehe..

Tpi sblum blik umah tu..smpat lgilah singgap pasar …

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT PART 1

Dua Dunia kita Berbeza

CERITA ni mengisahkan tentang percutian aku ke Batu Pahat, Johor. Jam 2 pagi 28 Mei aritu, aku n omuk (cikgu azarudinamri yg da makin gemok mukanya lalala~) balik ke kg dia di Batu Pahat. Lepas abes je dateline URTV aritu, terus pecut dengan ‘whitney’ (nama kereta ViVA Elite) aku ke sana. Dalam perjalanan lak aku asek tido je. Tak tahan siot. Aircond asek maen2 je kt mata ni..heaven je dibuai angin bayu.., tp aku kadang2 bgun gak. Risau la omuk sorg je drive, kang ngan die2 trtdo x pasal2 nti kang. Then berenti rehat jap kt RnR man entah, mkn tgh pagi huhu..then smbung balik perjalanan.

Meh3..sape nak beli roti buatan aku?

Tepat jam 5 pagi kami sampai kg omuk. Salam ngan mak die, ayah dia then aku maen borak je walauun aku xtaw aku borak ape. Sebab dalam otak fikirkn bantal je..haha..then trus aku switch off..zZz fiuu~.. bagun je pagi jam 10 mcm tu..cian abg sowg drive..hehe..

Jemput Makan sume..

tgk2 omuk pun tdo jgek! Kate nk bgun jam 7 g kedai ayah buat roti canai…

APABILA SAYA DITEGUR KERANA SOMBONG!

Perkara ditegur kerana sombong..
kekwat..buat muka..
ngade2..manja..merengek..
kuat majok..ego tinggi..
kuat sentap..agresif..emo..
dan macam2 lagi yg tak best..
pernah saya ditegur sebelum ini..
ramai lak tu yang tegur..
.
ayooo..apa nak buat?
bagi mereka yang kenal saya ni macam mane..
saya ni jenis yang kuat melawak..
suka ketawa..happy2..
and kelakar orangnye..(mereka yg rapat la..)
cuma saya tak ketawa ketiwi dengan
mereka yang saya tak yakin..
itu je..so harap maaf kepada mereka..
yang tersentap denganPANGAI saya ni.. :)
.
-EIZ HARANTON-

"kalau nak tahu, saya ni seorang yang jenis agresif dan emosional..
saya juga seorang yang mudah tersentuh dan terasa..

.
tapi saya mudah baik dan melupakan..
"Selalunya saya akan bersikap agresif 
dan penuh emosi dalam perbuatan
 dan percakapan saya kerana saya akan
buat dengan bersunguh sepenuh jiwa (katanya..tapi yup siyes betul)

sebab tu saya garang sometimes..wait..all the times..
eh no lah..sometimes..yeah some and times..
.
"Kadang-kadang ada yang tak da…

A&E LAGI..HAHA EIZ & AP..

ni lah tgn aku yg xcdent tu.. ;(
Wah..da lama rasanya tak berBLOGGING selepas tgn2ku..
sakit kerana xcident dengan kereta siot..
pom cina lak tu yg langgar aku..then curi duit aku lak tu..
fuhh~ mls nk cite hal xcdent..mau yg happy2 je..
naseb ade Abg Amri..tuw yg dibelakang ngah terlongkop tuw..
huhuhu..


AP & EIZ

pergh! da lama giler..
aku x jmpe kwn baik aku ni..
yg keturunan Mamak Penang ni..
dlu kami sekolah rendah..
smpai menengah sama2..
da mcm adik beradik da..

kadang2 tido umah die..
mkn..lepak..shop2..
tgk muvee..karok..
n mcm2 lagi ngan die..
nama die AP..
hahaha..

sape2nk kenalan..meh hubungi die
di talian NUR.. ;p


Dlu klu nak taw..
size badan aku adelah mcm die..
yg sekarang ni..odap2 je..(odap ke?)
then size bdn die adelah mcm aku..
tp bile jmpe semula..
die lak bdn yg berisi skit..
aku lak yg kurus mcm die dulu..
_________________________


"wow best la ko eiz..
kje glemer skrg..jmpe artis..
weyh ape cite trbaru artis?"

"mls aku nk cite artis..
pnt aku tulis ko x beli URTV ke?

"Haha.…

LONDON

Adam talked about how he loved London on his latest wordpress..
I’m glad he loves London too..
I don’t know why but London has always been my favourite city after Italy..
Since I was little, London has always been my answer if
people asked where in the world I would wanna go or maybe live..
That answer never changed..I never thought of Paris, New York or Rome..
Even my favourite accent is the British’s..
So in reply to Adam’s question or more of an invitation,
I would be glad to come with you anywhere..
In fact I don’t even mind staying still at one place with you..
Opss! it just a 'Statement'.. :P

MEDIA NIGHT with MEDIA PRIMA

Activity: Media Night Media Prima
Theme: Costum Fantasy
Location: Dorsett Hotel
Time: 8.00pm till End
Date: 7 Mei 2010

Pergh! hari yang sebenarnya aku x tunggu sgt pun..
sebab dienye hebah macam nak xnak je kt opis aku..
last2 au kne pegi gak..sebab kne tlg bdk2 perform..
hahaha..ape lagi..gelabah la nk cri uniform..

then aku pun pnjamla uniform..
then dlm jam 2.30 siap2kan dak2 perform..
aku tibai je mekap dorang..
asal nampak macam bollywood sudeyh..haha..


sebab mereka kena wat Drag Show..
nama team dak2 UKSB adelah..
Diva Voguey da Vass..
boleh? khau ade? non hadooo..

haha..lpas siap..kteorg grak dri opis jam 5..
then singgah jap kt petronas isi minyak..
and MC'D beli nugget..
mulalah sume bersorak tgk dak2 ni Drag..
hahaha..aku wat donno je..

then smpai sane..bru aku siap2 kt toilet..
pakai uniform pengakap KHAS..
aku mix2 skit kasi xde la nerd pengakap sangat..
huhu..(jgn marah cekgu amri)..


then yg penting team UKSB menang tempat ke-3..
jadilah..tmpat kedua lak NSTP and 1st Karangkraf..
tapi yg penting…

DEARLY YOU!

Adam Cipta Sasmi

I have a mission on Adam.. I only got to talk on the phone with him last night from Kaherah to Malaysia..Well he is like so hard to reach, and his excuse was ‘line Maxis Malaysia problem??’ HAHA try harder Adam.. So he called me back and we talked, catch up things that we’ve lost for 15 months.. Well of course we didn’t catch up ALL the 15 months last night.. Time’s limited, there’s so much more to find and dig out.. He ask me "why your voice is Sengau?" HAHAHA.. I baru baik demam kot.. -_-!

Back to mission on Adam..This guy is quite interesting..Well so far I think he is.. Not sure if later he turns out to be the other way round.. hehe.. Good to know that a long lost friend turned out to be a person.. It would be sad if someone I knew grew up being a mess.. Last night conversation was good.. Though he had a lot of “we’ll see”.. atau di Kaherah kamu sudah insaf? HAHAHA!

I am very much looking forward to dig deeper on him since he said that there’s a lot I nee…

AZIEM JGN JELES OWHKEY!

Jeng3x... aritu 1hb p Times Square..
pdhal aritu aku kne cover konsert mega UNGU..
tp sblum tu aku p tgk..
Toy Story 3D hahaha..
kau ade aziem? jgn jeles..
ngan sape x perlu taw owhkey..
huhuhhu..
time ni memang lapar giler..
aku siap beli besarnye pop corn..
and 1909 chicken hotdudes! (mls sbut dog)
then dalam wayang tu..
semerbak bau makanan tu..
huhuhu cine sebelah jeling jek..
lapar gak kot..then trus kuar..
rup2nye beli jue owhkey..
hahahaha..
thanks sebab dpt tgk FREE!

WOW3x..hampir siap!

Wow..wow..wow..
blik prince's udah hampir siap..
kan sebelum ni aku ckp mau tema baru..
untuk bilik baru aku di..
Bandar Tasek Selatan..
tempat aku menyewa..
Jika mereka yang mengenali aku..
pasti taw bilik aku sebelum ini..
warna apa kan? pink+black..
now aku da ubah kasi suci skit..
warnanya blue cream+white..


then ni baru separa siap..
hehe xleh amik pic byk2 lgi..
sebab bru separa siap..
then bila da siap sumenya..
barulah leh cari pasangan lak..
ops! hahaha..

Thanks lah..
kpd mereka2 yang membantu
aku dlm membina hidup baru..
dengan semuanya yang baru..
loveLAH korang!