Skip to main content

SIAPA A&E YANG SEBENAR?


Semenjak saya dibangku sekolah lagi..
saya lebih ramai dikerumuni oleh beberapa peminat..
yang semuanya bernama dengan huruf A..

Apa yang ada dengan nama yang bermula dengan huruf A?
kenapa A itu lebih mudah memasuki dunia saya?

Sewaktu saya menjangkau usia 13 tahun..
saya rapat dengan 3 orang teman baik di dalam kelas..
seorang bernama Aina Farhana, Aminuddin dan Azfar..

Walau bagaimanapun, kami terpisah selepas kami
tamat SPM dulu..masing2 ada hala tuju masing2..

Sewaktu saya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi..
dengan mengambil Diploma of English Language (DEL) for Mass Comm..
saya juga ditemani dengan rakan2 mempunyai huruf A..

Adam, Afiz, Azlina, Afiq, Azmi dan beberapa orang yang lain..
sewaktu cuti sem.. saya bekerja di kolej itu dengan Afiz..
dalam masa yang sama..
ada seseorang yang bernama Adam..

dengar cerita dia berminat dengan saya?
hah? biar betul..biar betik..ayooo..
buat pasal ke ape si Adam ni?
patutlah baik semacam belanja aku makan n minum kt cafe..

Samapailah aku berenti kerja sbb nk msuk sem baru..
baru dia berani SMS aku..
katanya nak berkenalan dengan aku..
Ya Allah.. mls nk smbung..mls nk story..
sbb xde ape2 yang berlaku..

then..setelah aku abes study..
aku praktikal di ROTTW di Gombak..
di situ juga aku ade kwn bermula dengan huruf A..
Alleem..and Ayat..
2 2 ni yang banyak bantu aku disana..

then..salah sorang daripadanya terperangkap kt aku..
ayooooooooooooooo..
mls nk story..mls nk mengingati..
hehe..biar je menjadi memori.. :)

then dlm masa yang sama..
ada seorang mamat dari JB ni nama dia Andy..
hehe..jeng3x..
mcm mane aku knl die..
dimana dan sejauh mana hubungan kami..
biarlah rahsia..

then bermacam-macam lagi cerita..
and kisah perjalanan hidup aku bersama org
yang mempunyai huruf A di namanya..

ade juga A menjadi kawan baik aku..
ada beberapa A yang menjadi musuh aku..
ade juga beberapa A yang pernah menjadi taman teman aku..

di waktu aku berkawan dengan Azim,
Azim kenalkan aku, actually bukan kenalkan..
suh aku kaco sowg mamat ni namanya A jgak..
Amri kot kalu tak silap..hehe

Waktu tu aku kenal just main2 jew..
sebab busy kerja la..then bile 1st time jumpa..
hmm..jahatnya..im the used by him 100%
sedangkan aku tak pernah buat menda tuw.. T_T

Then selepas itu aku jadi suka at diew..
tapi setelah sebulan genap kenal..
aku tau rupanya diew ade owg laen..
hmm..aku jadi blurr..

Last sekali aku bertemu Amri sewaktu
diew cakap nak gelang die semula n nak bagi
at kawan diew nama Amarol eh? Amrul?
lebih kurang la..tapi Azim cakap tu owg baru diew..

lagi la macam nak pengsan jew aku dengar..
kau la..suh aku kenakan mamat ni..
atlast aku terkena..takpe..
abaikan jap..aku sangat MALAS nak
berhubung ngan diew lagi..

Andai diew owg pertama dah using aku..
biarkan..aku dah serik..NOKTAH
untuk berkenalan lagi ngan yang laen..

walau apa pun mereka..
sebagaimanapun mereka..
baik buruk mereka..
biar aku saja yang tahu..

Walaupun kini..
ada seorang A yang cuba
mendekati aku..
biarlah dulu..
cuba dulu kenali aku..
dalam masa beberapa bulan..
supaya tak tersalah langkah lagi..

Ada yang berfikir..
si A itu yang akan rapat dengan aku..
ade yang fikir si A yang ini
sebenarnya pilihan aku..
ada juga yang bermain gosip..
khabarnya si A yang disana
telah tawan hati aku..
ada juga suara2 nakal
mengatakan aku dan si A yang sebelah ini
telah bersatu dengan aku..

biarkan sahaja
drama A&E ini terus bermain..
kerana permainan
cinta kehidupan dan kerjaya
aku sangat seiring..
apa yang pasti..
anda perlu..
"BUANGKAN SAHAJA SPEKULASI BURUK ANDA
TERHADAPA SAYA..
KERANA SAYA HANYA MAHUKAN
YANG CERIA SAHAJA UNTUK HARI INI,
ESOK DAN SELAMANYA.."

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P