Skip to main content

CERITA CERITI HARI INI



Pergh! semalamnye citer memang indah sii..
apatah lagi keluar2 minum jap kat area opis..
siap berjemput bagai Primadonna..ko? adoo?

then ape lagi singgah la kt OldTown..
tapi dun worry..walau ramai kata OldTown x halal..
tp yg ni halal ok.. sebabnye ada tanda halal.. boleh?

ape-ape2 je..ok trus smbung..
mls nk membebel bebal..kalian masii tggu apa yg happy keennn?
happynya sebab loan aku dlm proses..
sebab aku tmbh sikit lagi pnjaman..
alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar..
lagi beberapa hari masyuk la..hehe..

then dalam masa yang sama..
hujan lebat..aku dan dia berlari2 manja..
kokyo manja..pdhal hujan taufan ko..adoo?

pergh abes baju kemeja putihku lenjun..
sexay..haha..hawok!
trus dia hntr aku balik pd petang yang eeennnddaaahhh..
dan damai dalam kesamaran hujan taufan bertiup fus fus..

smpai je kwsn umah..aku terus ke kedai..
beli ikan bilis rm2..then kacang tanah rm2..
and telur rm2..

smpai umah masak nasi puteh panas2..
pergh terus goreng ikan bilis rangup2
ngan kacang rangup2 buat smbal kering
(tp aku x mkn kacang, erfan je mkn kacang)
and telur dadar smbil panaskn sardin smlm..

mkn ngan nasi puteh smbil minum teh 'o' ice..
pergh cam nk buka kedai nasi simple..
ko adoo? non hadooo..

hehe then mlm tu ape lagi..
pas makan..trus mandi..
pakai mask sekejap smbil facial manja2..
terus tidurkn diri gaya star fish..




then pagi ni aku bangun awal gilem..
jam 6.30 aku leh terbangun tanpa
bunyi alarm kt phone aku..
secara tiba2 kot..sebab dah terbiasa bgn pagi2
sebelum ni..

then aku terus panaskn air..
letak dalam baldi..
gosok gigi..
cuci muka..
then trus mandi air panas..

lepas tu pakai suar pndek dlu..
trus panaskan air lagi..
untuk wat minuman n sarapan pagi..
pagi ni mkn toaster..ko ado?

then smbil2 wat sarapan tu..
dapat plak satu panggilan..
"katanya loan tmbhn aku lulus..
wah happy nyeeeeeeeeeeee"

tp lps ni aku trus kne wat kire2..
biaselah..gila kau x?
silap2 aku abes ke shop2 rin rin nti..
aku nk wat saving nti hehe..

arini ke opis dlm keadaan tersenyum lebar..
giler kau tak?
semua usaha dan doa rakan2..
semuanya berjalan dengan lancar..
Alhamdulillah..

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P