Skip to main content

I THINK IM BEAUTY INDIE DARLING OF BOHEMIAN!

the conversational
between me and my friend
from Junk Magazine.

Eiz Haranton "Kualiti dan keselesaan adalah gaya hidup saya!"

Why i say that? Because i didn't exactly seem like the can-do type when i first rose into my fashion in this 22 years old.. if before im always confuse which and what actually the clothes will match with me and my skinny type of body..

"Sebenarnya saya seorang yang sukakan sesuatu yang simple, selesa dan yang paling penting mesti seksi dan rock.. kadangkala saya lebih suka hanya tidak mengenakan sebarang pakaian disepanjang hari sewaktu dirumah..saya akan merehatkan badan saya dari menampung pakaian.. saya boleh duduk di dalam dilik dalam tempoh yang lama tanpa berpakaian dan hanya minum teh dan makan biskut sambil menikmati cerita menarik seperti Valentine's Day.."

Why you did decide to make the transition from trendsetter to designer? Because I've always had lots of ideas for things i wanted to make for myself. whenever i was shopping i'd see an item and think, this would be really great if only it looked like this. I have a few friends who sew (sangat pandai bab2 jahit), so i began buying things and altering them in the way i wanted. eventually I just started making a lot of my own clothes. I've known for a long time that i wanted to design a line. So i said, "I'm ready and I'll do it." And i'm still remember when i go to night market with Abg2 (Amri) in Kuantan. I saw a one shirt that im just adore., and he said "hmm da taw da, mesti pilih baju tu. suka sangat pakai baju macam tu,". (Baju lengan panjang, leher luas and nipis kainnya). hey i'm also have a fashion blog with my friend. Sila buka republicofrock.blogspot.com

What about Malaysia teenager style? I'm not a designer but im just a fashion for comfort. Saya tidak berani berkata lebih, cuma yang pasti tidak perlu mensaratkan diri dengan pakaian yang terlalu sarat. Di cuaca yang tidak menentu ini tidak perlu berjaket bagai, mungkin sesuai di beberapa tempat sahaja. kadangkala saya nampak muak dan selalu memikirkan "berapa jam mereka perlu bersiap dengan membuat rambut, pilih pakaian dan aksesori walaupun hanya untuk bersantai dan lepak di tengah Bukit Bintang. Ergh klakar, bodoh dan memenatkan diri sahaja. I'm not a fan of it. Sebab ia tidak akan membuatkan anda menarik 'pretty cool' tapi menjadi tumpuan 'untuk ejekan kerana anda pelik'. :)

Apakah contoh kain/pakaian yang selesa menggambarkan diri anda? Kain bermutu tinggi yang nipis dan ringan, warna yang sekata, ada sedikit attractive. i need a pieces thing that i can just throw on with jeans da cukup.

Fesyen anda lebih kepada? A little bohemian + rock chick + sexy prince + british india + beach rugged garage. Hey im also have a Silk Kimono Dress hahaha.

Karier anda sekarang? Im a journalist/reporter for entertainment magazine in Malaysia. It is URTV. Im the junior one. very latest and junior of URTV. Thnak you very much URTV!

Jika anda tidak bekerja? If i don't work out at all, I have too much curve and no tone haha so which is not ok. It's about finding a balance.

Apa anda lakukan sebelum pergi kerja? Erm, pastikan pakaian saya dalam keadaan baik, buat minuman. selepas selesai berpakaian I'll give a quick kiss goodbye to my pillow and stepping into office. Saya seorang normal sahaja.

Perkara paling buruk/kelakar anda lakukan? Haha! setiap malam sebelum tido, saya akan memakai pakaian yang pelik. Saya akan pakai seluar pendek, dengan stokin bola yang panjang dan singlet. Saya akan berjalan diseluruh kawasan dalam rumah. Saya bayangkan saya diva sebelum saya penat dan mula leka untuk tidur. :)

Adakah anda seorang biseksual atau metroseksual? Owh no idea. Saya bukan seorang biseksual kerana saya tidak suka berkongsi. Dan saya bukan Metroseksual kerana saya tidak pernah membuang masa di dalam fitting room haha..Maybe Im the one who have a Natural Attractive and Friendly. Natural Attractive boleh membuatkan orang fikir saya metroseksual. Dan to be Freindly adalah tugas saya dalam bekerja dan berkawan. :)

Anda rasa anda seorang yang cakap besar/berlagak? Haha! Jahatnya soalan ni, hmm camne yer. Saya memang seorang yang bercakap besar. tapi bertempat dan mempunyai jawapan yang khusus untuk setiap 'cakap besar' saya itu. Sebab saya seorang yang memikirkan kualiti yang bagus untuk diri. Jadi tak salah jika saya demand untuk kebaikan dan kualiti hidup sendiri. Asalkan saya puas hati dan tidak menyakiti orang lain. Tapi jika ada yang tersinggung, saya minta maaf. Lagi satu saya seorang yang cepat meminta maaf jika saya tahu itu salah saya. Tapi jika itu bukan salah saya, jangan anda fikir saya akan melutut untuk meminta maaf. Saya bukan jenis cepat jadi pengalah. Tiada erti kalah dalam diari hidup saya. :)

Anda rasa anda seorang Propa dan Drama King? Saya sentiasa propa untuk kuliti hidup yang baik. Dan Saya selalu membayangkan saya The Best Actor, so saya memang Drama King dalam hiudp saya. Kerana saya tahu, saya juga pelakon untuk di dunia ini. :)

Jika anda mempunyai pasangan. Anda ingin kebahagian itu yang macam-mana? Posh Beckham and David Beckham. Mereka High-Profile tapi juga Humble. People respect them!

Apa erti sex sebelum cinta/kahwin bagi anda? Sex sebelum cinta atau kahwin bagi saya. Saya akan jadi sangat murah dan tiada harga diri. Sex sebelum cinta buang masa, mengotorkan diri, memenatkan badan dan anda sebenarnya tidak sayang akan diri sendiri. Lebih baik tidak perlu lahir didunia. Kerana perkara yang mudah itu anda tidak tahu menjganya. :)

Jadi sex itu bagi anda? I just give my body to people who really love me. means to my lover. and i love sex when it come naturally not have a planning or forcing. Kerana saya prince, jadi layanlah saya seperti prince. Saya tidak melakukan sex dengan orang kebanyakkan, sebab saya menaikkan harga diri saya untuk orang atasan dan berkualiti saja. Jadi jika anda mahukan saya, pastikan anda tahu bagaimana hendak memenangi hati saya. Sama juga jika anda mahu beli barangan yang berkualiti dan mahal, anda perlu berusaha dan kerja lebih untuk dapatkannya. Kerana anda tidak rugi untuk mendapatkan sesuatu yang berkualiti. :)

Anda memiliki laman web chatting untuk tujuan sex? Haha! Im not interested. Saya tidak menjual muka kepada orang biasa. Lagi satu saya bukan burger Mc Donald atau ayam KFC yang mereka boleh dipilih melalui web tersebut hanya untuk one night stand.

Anda selalu membayangkan diri anda sebagai apa? Saya selalu membayangkan diri saya, seorang yang Mahal seperti Taj Mahal, dan saya tidak membayangkan saya seperti orang melayu kebanyakkan. Cukup saya akui saya seorang Islam. Alhamdulillah! :)

Kata terakhir anda? Thanks for understand. Jangan lupa dapatkan Junk nti! ;)



"I'VE always been someone
who dresses for comfort,
so I wanted everything in
the clothing and shoe
collections to be
really easy to wear."



Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P