Skip to main content

BILA SAYA BERBAHASA

Saya seorang budak lelaki..Saya diminati ramai jejaka.. Saya rasa saya hebat bila disayangi ramai dalam satu masa, bagaikan dunia saya yang punya.. Saya mahukan semua, saya tak mahu buat pilihan.. Setiap seorang daripada mereka mempunyai kelebihan dan kekurangan masing masing.. Apa yang ada pada di sini, tiada pada yang di sana.. Jadi, buat apa buat pilihan jika kedua duanya boleh saya miliki?

Saya sayang kedua duanya, dan mereka juga sayang saya sangat sangat.. Saya rasa sangat bertuah.. Yang di sini sentiasa ada menemani saya.. Yang di sana pula sanggup melakukan apa sahaja demi saya.. Dia memberi segalanya yang saya mahu.. Dia juga sanggup berhabis duit, tenaga dan masa untuk saya yang dicintainya ini walaupun dia tahu tentang yang di sini.. Saya rasa sangat berkuasa dan berbangga.. Semua perempuan mesti cemburu dengan apa yang saya miliki . :)

Saya seorang Jejaka.. Bila bercinta, saya jujur, ikhlas dan setia.. Saya serahkan segalanya untuk orang yang saya cinta.. Saya tak pernah mengharapkan apa apa kecuali cinta darinya.. Apa jua yang dia mahu, sanggup ku korbankan.. Saya dicurangi, ditipu tetapi saya masih teguh berdiri demi cinta.. Saya tak berputus asa, sebab saya cintakan dia..

Walaupun saya tahu dia menduakan cinta saya, saya tetap setia.. Saya rela berpatah hati, saya rela menangis, saya relakan semuanya..Tak apa, saya tak kisah jika dia curangi saya, saya tak kisah ditipu kerana saya cintakan dia.. Saya korbankan harta dan nyawa asalkan dia ada bersama saya, asalkan saya memilikinya.. Saya melakukan perkara yang tidak masuk akal, tetapi cinta saya terlalu kuat.. Saya tak mahu mengalah walaupun saya dipermain mainkan..

Saya seorang jejaka, saya tunduk.. Saya seorang jejaka, saya kalah.. Saya seorang jejaka, saya terduduk kerana cinta..

Si budak lelaki kelihatannya kejam tetapi dia adalah seorang yang bijak kerana dia menggunakan akal.. Bukan salah dia jika ada hati yang berdarah kerana dia hanya meneruskan permainannya.. Si jejaka kurang bijak kerana dia lebih berfikir menggunakan hati dan perasaan hinggakan terlupa dia ada akal.. Mungkin jika dia dapat menggunakan lebih sedikit akalnya, permainan boleh berhenti dan hati berhenti berdarah..

Kisah ini ditulis secara umum untuk bacaan umum.. Perasaan terasa, tersentap adalah dilarang sama sekali.. Tetapi kisah ini benar benar belaka..tak semestinya diri saya..

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P