Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P

BILA RAMAI BERTANYA RAHSIA SAYA SEBAIK INI..

1:macam-mana nak buat orang semua senyum dekat kita?
2:macam-mana nak attract people untuk percaya kita?
3:macam-mana nak buat orang percaya dan sayang dengan kita? 4:macam-mana nak berjaya dalam hidup dan kekal menarik? 5:macam-mana nak hebat sama seusia dengan saya?

apa yang perlu saya jawab?
setiap seseorang perlu mempunyai keihklasan dalam diri..
ingin kekal menarik dan mahu menarik perhatian ramai..
mudah saja.. jiwa kena ikhlas dan sentiasa senyum..
dalam hati dan fikiran kena buang segala perasaan negatif..
lebih2 lagi kepada orang yang suka menilai orang lain tu
hanya dari luaran..
plz ya.. kalau korang tu bukan hebat mana pun..
tlg jgn menjadikan diri anda tu sebagai juri utk menilai orang lain..
kecantikan setiap orang bukanlah datang dari rupa saja.. setiap insan dijadikan dengan sempurna.. masing-masing mempunyai kecantikan asli (natural beauty)
x kiralah dari muka ke, hidung ke, mata ke, telinga ke,
cara percakapan ke, tingkah laku ke, dan ke ke yang lain..
yang penting kena selalu igt diri…

MAAF SUME..

sebab da lama x update blog..
sebab saya mempunyai masa yang ketat..
harap sume tunggu dengan sambungan crite di bawah..
and cerita ceriti baru..
-lot of love-
princessoftengkusyafiq

DUA HARIAN DENGAN PRINCE HERRY!

Ni lah Prince Herry aku..
sebelum aku ade Princess Whitney..
Herry lah yang banyak berjasa dengan aku..
smapai die sakit sebab xcdent b'sama aku hehe..
then lps beberapa hari Whitney kuar..
die da majok skit..hehe
now aku bawak die brsiar2
smbil teman aku g kerja..



Owner Prince Herry
bersiap jap..kasi hensem2 skit..
then bru leh g siar2 hehe..


hari seterusnya aku
bawak Prince Herry g..
PIKENIK MANJA2 JEW..
kt Tasek Rahsia namanya..
(siap ko aziemahkumaladewialhanj..)
asek bocor rahsia je..haha


ni makanan time PIKENIK
aku masak SEPEGEDIK..eh silap..
spaghetti jew..
and air DUTCH LADY jew..
boley macam tu? simple je kan?
xpe..janji best and sempoi and relax
sambil tengok matahari terbenam..
TERBENAM ke masalahnye? huhu........

AHKHU BUHUKAN DIRINYA..

Khau shuruh ku mashak shedap2
agar ihbu mu shetuju..
ahku punwuwuwu turutwuwu kn saja
ku bergelut dengan shayur, ikan mendanye ku tak taw..
hingga ak ak ak akhirnya ku chapai telfon
huntuk panggil bom….ba..

jahhhngan suruh aku jadi seperti dihiya
aku tak mahu walau ku dah hias..
kahhhlau tak nak usyaaah bilang
kau nak

bihiya ha ku cuba jadi aku
seperti aku
buhhhkanya shusah
untuk mengahaku
ada sebab khau tingggalkan dihiyaaaa…

khau shuruh ku pakai lawa2
agar teman mu shemburu..
akuwuwuwuw tepekkkkkan segahalaaa
ku pekatkan dehengan behedak
lipgeheloosss yang tak serasi dehengan ku
hingga akak ak khau temanku ke klenek bahagiaaaa…

ahku bukannya yang terbaik
tapi ku chuuuba khu chuuba
hanya satu yang ku pinta
agar kau chuuuba kau chuuuba

jahhhngan suruh aku jadi seperti dihiya
aku tak mahu walau ku sudah hias..
kahhhlau tak nak usyyah bilang
kau nak

bihiya ku cuba jadi aku
seperti aku
buhhhkanya shusah
untuk mengahaku
ada sebab khau memilih ahku…

Mehngapa khau pilih ahku ahku..
mehngapa khau pilih ahku ahku wuwuwuwu..
ket…

SEMALAM KUAR JUMPA MENDA NI!

Omey kan TAG tu?
saje beli untuk
kereta baru..
kalu leh nak jaga
kete tu baik2..
and schaaaayunk! kt Abg AMRIE!!!
huehuehue ;P

AWAK NI JAHATLAH!!! AWAK PEGILAH KAT DIA.. AWAK PEGILAH TIDO NGAN DIA.. XMO AWAK LAGI!!!

Awak-awak.. pertama kali tengok awak..
saya rasa macam malu je..
sangat blushing muka saya..
mahu je saye tgk muka awak dekat-dekat..

Awak-awak.. time awak terjeling saya..
ya Allah..nak jatuh jantung saya..
tapi saya cover line.. class kne tetap jaga..
tapi kawan saya lak lebih-lebih borak ngan awak.. (geram je!)
Awak-awak.. time awak tiba2 bagi saya no fon awak..
saya dapat sms dari awak..
ya Allah cam nak terjatuh katil..
asek ketawa je saya.. macam orang gila..
kawan saya pun pelik tengok saya.. da mereng ke?
Awak-awak.. bila time awak call saya..
saya macam gerun je nak angkat..
sebab takut tak taw nak borak ape..
sebab x biasa pun cintan2 dalam fon...
Awak-awak.. time kita tukar2 pic dulu..
webcam dulu.. tersengih2 je awak tengok saya nape?
dalam bilik tu cam nk terbang je saya..
nak melepasi bumbung umah saya kalau boleh..
Awak-awak..time 1st kita jumpa dulu..
thanks blanja minum n mkn n hadiah yg awak bagi..
time saya jumpa awak pulak kt umah..best sgt..
awak memang pndai layanpangai princess!
Awak-aw…

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT EPISOD LAST!

Tengokla..nak amik pic ngan
kete sendiri pun da xde mood!

URGH! Eih! Ahh! Bangon lewat lagi..penat katanya malam itu hehe... yela.. Omuk leh lgi ckp hantu2.. kata hantu tgh tgk aku..then aku pun terpaksa tdo smbil tman die tgk tv channel singapore! Time dile aku da kt bilik pun aku xtaw..dri kt ruang tamu tib2 da kat bilik.. hantu agaknye yang angkat aku..

Pagi jam 12 tu..pagi ke? Tengah hari tu..bangun and mandi-manda jap.. then mekap2 Omuk.. then majok2 jap.. then masuk umah smule.. then kuar smule.. then masuk umah lagi..pergh! penat drama TV1 ni.. then makan tengah hari berlaukkn nasi putih, ikan masak asam pedas (best gilak) padahal aku bedal kuah je.. ngan sayur.. sbeab x reti nk mkn kepala ikan..besar kot ikan-ikannya..

Sebelum balik KL singgah sini jap.. Lepas makan je..trus la kuar jalan2 jap.. then singgah kali terakhir kt Square One lgi skali sbb aku ngade2 kata nak beli file..and buku tulis.. mcm kt KL xde.. bkn xde kt KL.. tp xde time aku nk beli nti.. busy katanya..haha.. the…

ME AND PRINCESS WHITNEY

Nama: Princess Whitney
Model: ViVA Elite 1.0 ezi
Tarikh Lahir: 25 Mei 2010 (sama bday ngan k.shana)
Warna: Putih Solid
Dimiliki: Princess of Tengku Syafiq
No Pendaftaran: WTX 5098
Pencapaian awal: Sudah ke Batu Pahat
selama 3 jam perjalanan


Princess with his Princess Whitney!

Inilah harta yang paling aku
sayang sekali dalam idup aku..
maksud aku harta lah..
orang yang paling aku
sayang adalah family aku..
hehehe..

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT PART 2

Good Morning!

Urgh!!! Bgun tdow..mak aih! Lewatnya bangooooooooooonnnn! Bgun tdow jam 11.. pergh! Apa nak buat..sms k.shana x reply2 lgi..crdit abes..huhu.. then mandi2..trus mkn sbb nk kuar..last2 kuar lewat gak.. sbb ade drama skit time tu haha! Jeng3x..tp smpat lgi la aku karoke ngan ayah omuk.. omuk lak da cabot lari p mane entah..then kami kuar sama..p cari kerepek yang aku ngidam sgt nk makan iaitu kepek tempe..huhu namanye cam klakar..tp rasanye sgt da bomb siot! Best gilak.. then lps tu g la Square One p jln2 jap..cri brg hiasan utk whitney..then p karoke sejam kt situ..rm 8 je karoke situ.. gilak murah huhu..


di Square One

Lps tu..p BPMall jln2 smbil tmn omuk p maxis centre..aku la merayap nk cri headphone sbnrnye..tp x jmpe yg murah..sume mhl siak! Dlm 60 lebeh..pdhal nk gne jap je.. then lps tu mekap whitney jap dlm kete..then trus pecut balik umah..


Whitney yg dihiasi
dengan tema 'GardenBlue+White'
ni x siap lgi.. hehe..

Tpi sblum blik umah tu..smpat lgilah singgap pasar …

KARANGAN BM SAYA BERTAJUK: BATU PAHAT PART 1

Dua Dunia kita Berbeza

CERITA ni mengisahkan tentang percutian aku ke Batu Pahat, Johor. Jam 2 pagi 28 Mei aritu, aku n omuk (cikgu azarudinamri yg da makin gemok mukanya lalala~) balik ke kg dia di Batu Pahat. Lepas abes je dateline URTV aritu, terus pecut dengan ‘whitney’ (nama kereta ViVA Elite) aku ke sana. Dalam perjalanan lak aku asek tido je. Tak tahan siot. Aircond asek maen2 je kt mata ni..heaven je dibuai angin bayu.., tp aku kadang2 bgun gak. Risau la omuk sorg je drive, kang ngan die2 trtdo x pasal2 nti kang. Then berenti rehat jap kt RnR man entah, mkn tgh pagi huhu..then smbung balik perjalanan.

Meh3..sape nak beli roti buatan aku?

Tepat jam 5 pagi kami sampai kg omuk. Salam ngan mak die, ayah dia then aku maen borak je walauun aku xtaw aku borak ape. Sebab dalam otak fikirkn bantal je..haha..then trus aku switch off..zZz fiuu~.. bagun je pagi jam 10 mcm tu..cian abg sowg drive..hehe..

Jemput Makan sume..

tgk2 omuk pun tdo jgek! Kate nk bgun jam 7 g kedai ayah buat roti canai…

APABILA SAYA DITEGUR KERANA SOMBONG!

Perkara ditegur kerana sombong..
kekwat..buat muka..
ngade2..manja..merengek..
kuat majok..ego tinggi..
kuat sentap..agresif..emo..
dan macam2 lagi yg tak best..
pernah saya ditegur sebelum ini..
ramai lak tu yang tegur..
.
ayooo..apa nak buat?
bagi mereka yang kenal saya ni macam mane..
saya ni jenis yang kuat melawak..
suka ketawa..happy2..
and kelakar orangnye..(mereka yg rapat la..)
cuma saya tak ketawa ketiwi dengan
mereka yang saya tak yakin..
itu je..so harap maaf kepada mereka..
yang tersentap denganPANGAI saya ni.. :)
.
-EIZ HARANTON-

"kalau nak tahu, saya ni seorang yang jenis agresif dan emosional..
saya juga seorang yang mudah tersentuh dan terasa..

.
tapi saya mudah baik dan melupakan..
"Selalunya saya akan bersikap agresif 
dan penuh emosi dalam perbuatan
 dan percakapan saya kerana saya akan
buat dengan bersunguh sepenuh jiwa (katanya..tapi yup siyes betul)

sebab tu saya garang sometimes..wait..all the times..
eh no lah..sometimes..yeah some and times..
.
"Kadang-kadang ada yang tak da…

A&E LAGI..HAHA EIZ & AP..

ni lah tgn aku yg xcdent tu.. ;(
Wah..da lama rasanya tak berBLOGGING selepas tgn2ku..
sakit kerana xcident dengan kereta siot..
pom cina lak tu yg langgar aku..then curi duit aku lak tu..
fuhh~ mls nk cite hal xcdent..mau yg happy2 je..
naseb ade Abg Amri..tuw yg dibelakang ngah terlongkop tuw..
huhuhu..


AP & EIZ

pergh! da lama giler..
aku x jmpe kwn baik aku ni..
yg keturunan Mamak Penang ni..
dlu kami sekolah rendah..
smpai menengah sama2..
da mcm adik beradik da..

kadang2 tido umah die..
mkn..lepak..shop2..
tgk muvee..karok..
n mcm2 lagi ngan die..
nama die AP..
hahaha..

sape2nk kenalan..meh hubungi die
di talian NUR.. ;p


Dlu klu nak taw..
size badan aku adelah mcm die..
yg sekarang ni..odap2 je..(odap ke?)
then size bdn die adelah mcm aku..
tp bile jmpe semula..
die lak bdn yg berisi skit..
aku lak yg kurus mcm die dulu..
_________________________


"wow best la ko eiz..
kje glemer skrg..jmpe artis..
weyh ape cite trbaru artis?"

"mls aku nk cite artis..
pnt aku tulis ko x beli URTV ke?

"Haha.…

LONDON

Adam talked about how he loved London on his latest wordpress..
I’m glad he loves London too..
I don’t know why but London has always been my favourite city after Italy..
Since I was little, London has always been my answer if
people asked where in the world I would wanna go or maybe live..
That answer never changed..I never thought of Paris, New York or Rome..
Even my favourite accent is the British’s..
So in reply to Adam’s question or more of an invitation,
I would be glad to come with you anywhere..
In fact I don’t even mind staying still at one place with you..
Opss! it just a 'Statement'.. :P

MEDIA NIGHT with MEDIA PRIMA

Activity: Media Night Media Prima
Theme: Costum Fantasy
Location: Dorsett Hotel
Time: 8.00pm till End
Date: 7 Mei 2010

Pergh! hari yang sebenarnya aku x tunggu sgt pun..
sebab dienye hebah macam nak xnak je kt opis aku..
last2 au kne pegi gak..sebab kne tlg bdk2 perform..
hahaha..ape lagi..gelabah la nk cri uniform..

then aku pun pnjamla uniform..
then dlm jam 2.30 siap2kan dak2 perform..
aku tibai je mekap dorang..
asal nampak macam bollywood sudeyh..haha..


sebab mereka kena wat Drag Show..
nama team dak2 UKSB adelah..
Diva Voguey da Vass..
boleh? khau ade? non hadooo..

haha..lpas siap..kteorg grak dri opis jam 5..
then singgah jap kt petronas isi minyak..
and MC'D beli nugget..
mulalah sume bersorak tgk dak2 ni Drag..
hahaha..aku wat donno je..

then smpai sane..bru aku siap2 kt toilet..
pakai uniform pengakap KHAS..
aku mix2 skit kasi xde la nerd pengakap sangat..
huhu..(jgn marah cekgu amri)..


then yg penting team UKSB menang tempat ke-3..
jadilah..tmpat kedua lak NSTP and 1st Karangkraf..
tapi yg penting…

DEARLY YOU!

Adam Cipta Sasmi

I have a mission on Adam.. I only got to talk on the phone with him last night from Kaherah to Malaysia..Well he is like so hard to reach, and his excuse was ‘line Maxis Malaysia problem??’ HAHA try harder Adam.. So he called me back and we talked, catch up things that we’ve lost for 15 months.. Well of course we didn’t catch up ALL the 15 months last night.. Time’s limited, there’s so much more to find and dig out.. He ask me "why your voice is Sengau?" HAHAHA.. I baru baik demam kot.. -_-!

Back to mission on Adam..This guy is quite interesting..Well so far I think he is.. Not sure if later he turns out to be the other way round.. hehe.. Good to know that a long lost friend turned out to be a person.. It would be sad if someone I knew grew up being a mess.. Last night conversation was good.. Though he had a lot of “we’ll see”.. atau di Kaherah kamu sudah insaf? HAHAHA!

I am very much looking forward to dig deeper on him since he said that there’s a lot I nee…

AZIEM JGN JELES OWHKEY!

Jeng3x... aritu 1hb p Times Square..
pdhal aritu aku kne cover konsert mega UNGU..
tp sblum tu aku p tgk..
Toy Story 3D hahaha..
kau ade aziem? jgn jeles..
ngan sape x perlu taw owhkey..
huhuhhu..
time ni memang lapar giler..
aku siap beli besarnye pop corn..
and 1909 chicken hotdudes! (mls sbut dog)
then dalam wayang tu..
semerbak bau makanan tu..
huhuhu cine sebelah jeling jek..
lapar gak kot..then trus kuar..
rup2nye beli jue owhkey..
hahahaha..
thanks sebab dpt tgk FREE!

WOW3x..hampir siap!

Wow..wow..wow..
blik prince's udah hampir siap..
kan sebelum ni aku ckp mau tema baru..
untuk bilik baru aku di..
Bandar Tasek Selatan..
tempat aku menyewa..
Jika mereka yang mengenali aku..
pasti taw bilik aku sebelum ini..
warna apa kan? pink+black..
now aku da ubah kasi suci skit..
warnanya blue cream+white..


then ni baru separa siap..
hehe xleh amik pic byk2 lgi..
sebab bru separa siap..
then bila da siap sumenya..
barulah leh cari pasangan lak..
ops! hahaha..

Thanks lah..
kpd mereka2 yang membantu
aku dlm membina hidup baru..
dengan semuanya yang baru..
loveLAH korang!

I WRITE SINS NOT TRAGEDIES

" Don't look back, just go ahead,
And accept everything with an open heart. "

So yeah.. this morning I had an Id review.. Been busy competing my work for the past few days ever since Friday to be exact.. Work, work, work with some sleeping time too.. of course haha.. Gotta have my beauty sleep ;p I know, I shouldn't be sleeping around this deadline for Id but hey.. my eyes won't co-operate with me, sigh.. Although, I've managed to complete about 6 new perspectives, 2 fully rendered, 2 half rendered and 2 non-rendered.. For the first time, I actually ENJOY drawing home the perspectives and rendering it all, attentively with watercolour.. And it turns quite well ;) I guess, I haven't lost my passion for Id, phew.. Haha, it was funny to have recall the madness night of mine, doing my work while having CA singing in my ears and with me singing along all the songs, including the Spanish (Contigo En La Distancia) ones too, hehe.. I was singing all the way and it…

SIMPLY ME ON SATURDAY

Tadaaa..hah jgn tersalah tgk lak..
pic atas ni bkn umah aku..
tapi ini slh satu contoh..
kami nk hias umah sebegini..

Padahal sebelum ini..
aku nye idea nk buat biru gelap..
biru cair and ade sikit white..
supaya nampak mcm baby park skit..
last2 ade sorang mamat ni..
mengubah aliran warnanya menjadi..
purple+pink+white..
belasah jelah gee..

then sabtu baru-baru ni (24 April 2010)
aku bangun awal sebab x sabar nk mewarnai dunia..
kekdahnye mlm sblm tu aku kuar ngan sie..
cari karpet getah n roller utk mengecat..
nk menunggu mamat tu..hadooo..
wat terencat akal menunggu..
then dihari itu aku menjadi..
tukang perasmian utk mengecat..

then selepas aku mengecat satu rol ungu..
then satu rol pink..
selebihnya aku kasi naziem, erfan n sie..
utk habiskan..hehehe..
macam raja x? gila kau tidak..

pasangan ideal..
kokyo ideal la..
satu pintu smpai 2 orang nak cat ke?
ayoooo..then ape2 hal pun..
korang memang superb lah!

ni rumah yang half siap..
belum di touch up btul2 lagi..
abaikan yang baju kuning itu..
dia ketua agaknya..
d…

HE SOUND LIKE ME!

It amazed me when I talked to my little brother few days back.. I don't know whether it is amusing, amazing or just weird that my 19 year old brother sounded like me.. Every word he said to me the other day made me feel like I was listening to myself, my now self, not my 14 year old self.. I sure did not sound like that when I was his age.
He likes to be in control.. he plays his words and sarcasm with style where he could shut off anyone older than her anytime.. Except me of course, it's a disaster if he is ever going to shut me off.. But we sure could make a good team if we're on the same idea about something.. Well, he is not exactly like me, but there's a sense of me a little bit here and there.. hi's a serious person himself which I think is too serious for a 19 year old..
I always knew that among my siblings, my youngest brother was going to be more like me in some ways.. While my brother and my other sister are very much alike in many many ways.. Yeah they are…

Before this I think..losing you is like living in a world with NO air.. but I got you Adam..

this blog is dead.. totally dead.. a few months ago, i've thought about deleting my blog but thinking back, i shouldn't do it.. let's just keep it this way..
i won't delete my blog but don't get upset whenever you type my link on the address bar and you'll see there's no updates posted here..
i've been busy lah nowadays, it feels like i'll be sitting for my work this year..
tonnes of hw.. tough subjects and more..hmm sabar jela..hehe..

the whole week has been fine. as always i couldn't use my cellphone from a weekdays now.. eh wait, my cellphone's okay but i just pick up the phone when 'SI DIA MENCUIT DI PAGI HARI' call me or sms me only.. >,< the only thing written on the screen was 'i miss you'..
thanks to you..cause you try to get me, but please just give me a months to find the true love of you..

DUP DUP JANTUNG BERDEGUP..

wahhhhhh..
x shabar..x shabar..x shabar..
shuke..shuke..shuke..
weee x sbr nk tggu Herry Blue Bird..

ahaks..aku namakan Savvy R3 blue aku nanti
sebagai Herry Blue Bird so x nmpak mcm anjing..
sebelum ni terfikir..klu dpt Savvy itam..
aku nk taruk nama Blackie..

Tapi tibe2 terkesima pula..
dengan biru..
tapi aku masih dlm dilema samada
BLACKIE atau HERRY?

hehehe..
apa-apa pun..
yang penting..
p survey and order dlu na..
hehehehe..

AKU TAK MAHU TERBIASA..

kadang kalau difikir..
aku lebih senang bersendirian..
kadang bila terlintas..
aku juga mahu teman senda..

sekarang apa yang tinggal..
aku punya beberapa teman gelap..
teman yang cuba menyelimut aku..
lagian aku masih memberikannya kesempatan..

bercerita mengenai bakal teman..
aku juga mempunyai seorang kawan..
aku kadangnya terfikir apa itu kawan..
kawan yang pelik bagi aku.. kerana baru sahaja dikenali..

apa yang pasti..
kawan atau teman..
buat masa ini..
aku lebih senang bersendirian..

aku putuskan..
kita perlu memutuskan hubungan teman dan kawan disini..
kerana aku tak mahu terbiasa..
aku tak suka terbiasa..
kerana kelak jika semuanya berubah..
aku penat dan lelah untuk menangis..

kamu bisa pergi sekarang..
tiada istilah kamu terbuku dalam..
hati aku..

terima kasih.. segala jasa biarkan ianya berdebu..
dan dibawa angin..

SIAPA A&E YANG SEBENAR?

Semenjak saya dibangku sekolah lagi..
saya lebih ramai dikerumuni oleh beberapa peminat..
yang semuanya bernama dengan huruf A..

Apa yang ada dengan nama yang bermula dengan huruf A?
kenapa A itu lebih mudah memasuki dunia saya?

Sewaktu saya menjangkau usia 13 tahun..
saya rapat dengan 3 orang teman baik di dalam kelas..
seorang bernama Aina Farhana, Aminuddin dan Azfar..

Walau bagaimanapun, kami terpisah selepas kami
tamat SPM dulu..masing2 ada hala tuju masing2..

Sewaktu saya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi..
dengan mengambil Diploma of English Language (DEL) for Mass Comm..
saya juga ditemani dengan rakan2 mempunyai huruf A..

Adam, Afiz, Azlina, Afiq, Azmi dan beberapa orang yang lain..
sewaktu cuti sem.. saya bekerja di kolej itu dengan Afiz..
dalam masa yang sama..
ada seseorang yang bernama Adam..

dengar cerita dia berminat dengan saya?
hah? biar betul..biar betik..ayooo..
buat pasal ke ape si Adam ni?
patutlah baik semacam belanja aku makan n minum kt cafe..

Samapailah aku berenti k…