Skip to main content

BUKA CERITA BARU..

"Open Your Eye's See The Through..
Open Your Mind Think The Things..
Salam Ramadhan I wish to All Muslims..
Hope God will Blessed All of Us from All Expecting.."
-suara machine-


Hye..(pergh! geli siot hye2 nie..)
waszup beb! hurm kiut x ketupat atas nie?
aku rembat ngan kak aya @ Restoren Seri Melayu..
ops! we did it again! hahaha..
ini menandanya aku mau ucapkan..
"Selamat Menyambut Lebaran"
mudah-mudahan semua dosa dapat di ampuni..
oleh mereka2 (musuh baru dan lama)..-Amin-


wow time ni aku Berbuka di Tupai-Tupai Restaurant..
pada 24hb09..g b'sama Kak Mas..
yang bestnya dapat b'buka bersama anak2 yatim..
dan kesemua(sebahagian)karyawan negara..
pergh!!! makanan memang best n yang penting FREE!
aku makan kambing bakar black pepper..
sandwich sardin..bebola api (bebola daging)
n macam-mcam lagi la..yg penting last skali..
dapat gak makan eskrem FAV aku VANILLA!


ni adelah juadah (ayat aku..x tahan..juadah gitu)
ni makanan FAV aku gak..nasi ayam penyek..
yg lagi best dapat minum chinese tea pun pergh!!!..
barulah muka kenyit2 tahan pedas n panas..
hahahaha...so azim..kau bile nk banje aku..
makan NASI AYAM ciptaan kau nie?

Hope pada hari ini 26hb09 ini..
di antara kita (FA MI RE DO)..
(erk semacam jew nama group ni..)
akan memahami antara satu sama lain..
n yg penting tiada musuh atau sengketa antara kita!!!
-Assalamualaikum- <--(ayat aku dalam bulan puasa)

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P