Skip to main content

antara SINGLET, PUASA, MARAH, dan SENYUM!

EPISOD 1
"ayo apa nk story ni..ok start dri awal pagi(pagi aku adelah jam 12.30pm)..
aku bgun..ngan muka yg comel2 nie..bgun ala2 mamai..
trus sms si A ni..morning kot aku ckp..lupe la..(biasala mamai)..
then die ckp da bgn lame kot..
siap wat a'ment ni..banyak lakz tu..
well..aku pun, g cuci muka..wat bekfest..ops! puasa la beb!
hahahaha..aku trus on Back to Basic DVD..
layan la lagu2 dalam tu..then smpai akak aku dtg..
kteorg bor..bor..n smpai akak aku tlg pakaikan inai di jari aku..
hahahahaha macam keling nk kawin jek!

then smbil tu aku sms si W n si A..dlm masa yg sma..
n si A call..ckp nape lmbt reply? aku ckp la..
tgn aku kne pkai inai..huhuhuhu..
then aku n akak aku smbil pakai SINGLET..di bulan PUASA..
kte org trus trun ke Bazar Ramadhan utk mencari lauk (time 4.30pm)..
biasalah keturunan HARANTON memang susah skit cri makanan..
lbih2 lgi cri lauk-pauk..yg penting msti kne ade..
ayam penyek..sambal cerry..ngan tempe pedas..
yg penting jgn lupa 'chinese tea' ahakz..
bile da abes beli-belah..kteowg pun btul2 blah..
then smpai dpn umah..dpn pintu azim tib..tib..
text aku.."call aku! ade cite pasal abg A kau ni!!! urgent"
aku igt die main2..x pnh2 sebok tnye hal abg A ni..
aku pun call la..smbil jinjing makanan..
Then..slps di ceritakan kisah t'sebut..aku mcm kne pukau jap..
akak aku tnye.."kau kenapa? cepatlah buka lauk tu masuk dlm periuk"
aku trus masuk bilik barbie..then text si A..tnye ape yg b'laku?
then si A ckp die x fhm..then suh si A call aku..
lps je aku dgr pnjelasan si a ni..aku pun mcm cool skit..
then aku trus ngan aktiviti MASAK2 ni..
tp dlm masa yg sama..pelbagai sms yg aku terima..
dri si Azim..si W..wah..byknye..smpai x smpat nk buka n baca..
sms bru plak msuk..smpai kelam kabut..
Dtambah ngan phone call len yg masuk..stuck gile aku time tu..
cam kne tembak tanpa mengetahui apa salah aku (KOT!)..
Laterlah smbung..aku mcm pnt nk smbung cite nie..

Comments

Popular posts from this blog

WHY SPARKLING FOR PEOPLE WITH MONEY?

SPARKLING SKINCARE ADALAH SET PENJAGAAN WAJAH YANG MENGGUNAKAN TEKNOLOGI
DARI KOREA ( TONER ESSENCE DAN DAILY SERUM) SERTA FILIPINA (CLEANSER DAN GLUTAWHITE KOJIC NIGHT CREAM) APA KEHEBATAN SPARKLING SKINCARE BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN DI MALAYSIA?                 MENGIKUT SEJARAH SPARKLING SKINCARE, ia adalah set penjagaan wajah yang dihasilkan pada tahun penghujung 2010. Dimana, skincare ini hanya mempunyai Cleanser dan juga Glutawhite Night Cream. Dimana kedua bahan ini adalah dari penghasilan negara filipina. Ia mula di perkenalkan oleh instagram "loveandcherry" kini berubah kepada nama suaraharanton (acc instagram ini di hack).
                 Pada bulan 3 tahun 2011, dengan sambutan Cleanser dan Glutawhite ini meningkat, maka founder mula menjengah apa yang terbaik untuk dimasukkan di dalam set nya. Kerana, ketika tahun 2011 Malaysia dilanda Skincare mesti mempunyai 4 items sekurangnya. Ketika itu, founder hanya menjumpai Essence toner pati lemon yang sejuk dar…

WAH..Anugerah Skrin 2009..

wah da lme btol x tlis blog..
da lme btol x berdialog ngan kwn2..
hmm..mungkin dsbabkan kesibukan yg cam hanj..
terpaksa melupakn skjp berBLOGGING in..
well..ni just nk upload skit pic2 yg..
tergendalan..n beberapa caption utk..
setiap pic..hehe..enjoy..
ni pic sewaktu aku kne cover ASK09 (anugerah skrin 09)
bertempat di dewan PWTC..bertemakan ala2 arab..
Hikayat 1001 Malam..then aku pkai bju tido la..hehe..

ni pic sewaktu aku mintak WAN SHARMILA.. wish utk 4oth URTV..yg tengah tu unknown..

ni EIRMA TV3..thx to EIRMA..
yg pnting 1st time tgk EIRMA Egyptian..
haha..sgt2 cool2..
ni pic antara wartawan2 yg BEST..
bergambar bersama artis2..

APA YANG SAYA AMALKAN?

sebelum mencuci muka..
mahu ramai terpikat dengan kita?
dan sayang akan kita..
even clash pun masih lagi ada
yang nak kita balik..
amalkan..
bacaan 2 kalimah syahadah,
selawat 3 kali,
al-fatihah sekali,
ayat 3 kul sekali..
sebut nama panjang kita
berserta BIN atau BINTI..
dan sebutlah..
"ya allah ya tuhanku, ampunkan segala dosa ku,
dosa kedua ibu-bapaku,
serta muslimin muslimat mu yang lain,
samada yang masih hidup atau sudah meninggal dunia,

"ya allah berilah aku kesihatan yang baik,
naikkanlah segala cahaya seri seluruh tubuhku
yang engkau cipta dengan sempurna,
seseungguhnya aku mahu segala
cahaya seri tubuh badan dan wajahku
menyejukkan setiap mata yang memandang,
amin.."



then cuci muka dengan
barangan MUSTIKA RATU
makan jamu untuk bersih darah
dan segala toksin dalam badan :)
huhu.. then kalau boleh..
mandi guna shower..
mata kena buka..
baru bersinar then xyah pakai lens da..
poyo je pakai lens haha.. :P